TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Четверта хвиля Програми: Уроки й здобутки

Знімок екрана о 20.22.10

Четверта хвиля програми підтримки освітніх реформ «Демократична школа» завершилася традиційною всеукраїнською конференцією 24 червня 2020 року. Як і всі масові освітні заходи цієї весни й літа, конференцію довелося перенести в онлайн, що створило додаткові виклики та завдання. Це позбавило нас можливості зустрітися й сфотографуватися разом… Хоча, ні! Це дало можливість побачити трансляцію та відеозапис конференції вже майже п’ятьом тисячам людей. Навряд чи комусь би вдалося знайти приміщення або місцину, де б ми всі могли зібратися наживо. З роллю спільних фото непогано справляються скріншоти екранів, а ділитися гарним настроєм і здобутками онлайн ми вже навчилися не гірше, ніж у реалі. Час поділитися матеріалами та вже спогадами про конференцію.

Отож, на конференції з вітальними промовами виступили Міністерка освіти і науки України Любомира Мандзій та Посол Норвегії в Україні Уле Т. Хорпестад.

Добрі слова про Програму сказали представники/-ці партнерських дружніх установ:
☑️ Вадим Карандій, директор Інституту розвитку освіти;

☑️ Оксана Коваленко, головна спеціалістка дошкільної та шкільної освіти МОН України;

☑️ Олена Ліннік, державна експертка директорату дошкільної та шкільної освіти МОН України;
☑️ Юлія Найда, директорка фонду "Крок за Кроком";

☑️ Анна Грищенко, державна експертка МОН України.

 екрана о 12.15.46

Виконавча директорка Європейського центру ім. Вергеланда Ана Перона-Ф’єльдстад виступила з надихаючою промовою не лише про результати четвертого циклу Програми, а й про зміни в організації освіти у цілому світі в цей незвичайний рік. Проблеми та виклики, що постали перед освітою України, – не унікальні. Всі освітяни світу опинилися в одному човні й мусіли вчитися одне в одного, швидко засвоювати нові компетенції, обмінюватися досвідом та порадами й рухатися далі. Приємно, що «Демократична школа» має що запропонувати школам у цих умовах і має приклади реальних змін. А головне: подорож триває далі…

Знімок екрана о 12.35.32

Координаторка програми «Демократична школа» Олена Шинаровська підвела підсумки 4-го року роботи та представила цифри й факти демократичних перетворень у школах Програми, які ілюструють величезну працю, пророблену усією демократичношкільною командою. Всі їх можна переглянути в презентації.

Знімок екрана о 12.44.50

Координатор Програми Андрій Донець наголосив, що окремі напрямки «Демократичної школи» набули особливої актуальності в нових умовах. Тож раді запросити всіх до використання онлайн-продуктів Програми, які:

  • ґрунтуються на досвіді українських шкіл та українського вчительства,
  • дотримуються підходів, запропонованих Радою Європи в рамках громадянської освіти та розвитку громадянських компетентностей,
  • передбачають використання доступних та зрозумілих ресурсів,
  • дозволяють обирати саме те, що потрібно користувач(к)ам тут і тепер.

 екрана о 16.22.05

Переможиця Global Teacher Prize Ukraine Наталя Кідалова описала дієві та перевірені шкільні рецепти «Як перетворити виклики на можливості?», що включали створення безпечного навчального середовища та розбудову довіри, створення умов для самоорганізації й цілеспрямованості усіх учасників освітнього процесу, формування упевненості у власних силах та вміння радіти успіхам і приймати виклики.

Знімок екрана о 16.28.31

А після завершення офіційної спільної частини відбулося ще вісім зустрічей у регіональних осередках (хабах), де шкільні команди разом зі своїми «рідними» тренер(к)ами підвели підсумки спільної роботи, окреслили виклики та намітили кроки на майбутнє.

Прощаючись, ми говоримо всім «До побачення! До наступних зустрічей!» А до важливих цитат і меседжів конференції ми ще будемо не раз повертатися, адже подорож до кращої освіти триває. Ми розвідуємо і прокладаємо цей шлях.

Знімок екрана о 11.59.45

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда