TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Чи знаєте ви, що … або Трохи цифр і фактів про Демократичну школу

diagramm 

Закінчується прийом заявок від шкіл на співпрацю в четвертому циклі Програми. Триває вже третя хвиля роботи шкіл з упровадження демократичних змін. А значить, зібралося трохи інформації, якою ми вже ділилися, й готові ділитися знову. “Збирати” її по цілій групі трохи складно, тож пропонуємо трохи цікавинок для натхнення та сміливості заповнити заявку й доєднатися до дружньої компанії шкіл-учасниць. А для тих, хто вже з нами, це просто може бути цікавим. Може, хтось би дізнався щось нове про себе 🙂

  • Школи-учасниці Програми є в усіх 24 регіонах України, крім окупованого Криму.
  • Найбільша кількість шкіл Програми від одного регіону – 10 (2 області), найменша – 3 (4 області).
  • Зі школами працюють більше 50 тренерок та тренерів – фахівці ІППО, викладачі вишів, директори шкіл, вчителі, лідери громадських організацій у різних регіонах України. Щороку до тренерської мережі долучаються учасниці шкільних команд.
  • На даний момент у Програмі бере участь 48 шкіл третього циклу. Також маємо 74 школи-«випускниці» з 1 та 2 циклів. А вже в грудні відберемо 60 шкіл наступного, четвертого циклу.
  • Тренери та тренерки Програми відвідали кожну зі шкіл 1 та 2 циклів по 7 разів, а школи третього циклу – вже по 4 рази. Отож, відбулося 710 візитів. Уявляєте, скільки роботи отримала транспортна система України?
  • У вересні-жовтні 2018 року тренер(к)и провели 16 інформаційних семінарів для адміністрації закладів освіти в різних регіонах, де 434 учасниць та учасників дізналися більше про програму.
  • Програма використовує посібники Ради Європи з навчання демократії та правам людини, а також розробляє власні освітні продукти, з якими можна ознайомитися в бібліотеці.
  • Програма працює за п’ятьма напрямками:
  1. Робота з впровадження демократичних змін у школах – підтримка демократизації освітнього процесу, встановлення демократичного врядування та розвиток сприятливого шкільного середовища, заохочення співпраці між школами та встановлення партнерських зв’язків з місцевою громадою.
  2. Розробка й пілотування матеріалів й інструментів для формування й оцінювання громадянських компетентностей у 5-9-х класах.
  3. Інтернет-ресурси для розвитку громадянських компетентностей (розробка онлайн-інструментів та посібників).
  4. Розробка освітньої політики та забезпечення якості освіти (спільна робота експертів з України, Норвегії, Грузії та Молдови).
  5. Розвиток громадянських і соціальних компетентностей у системі підготовки вчителів в Україні.
  • Школи та тренери програми “Демократична школа” беруть участь у багатьох проектах і програмах в Україні й за кордоном та щиро обмінюються досвідом. Слідкуйте за публікаціями та діліться власними міркуваннями.

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда