TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

«Демократична школа» долучилася до пілотного проєкту з впровадження НУШ у базовій освіті


 проєктуВ наступному навчальному році розпочнеться пілотування впровадження концепції Нової української школи в 5-9 класах закладів загальної середньої освіти. 136 шкіл з усіх регіонів України долучаються до інноваційного проєкту. Учора, 27 квітня 2021 р., стартувало навчання для керівництва цих освітніх закладів за участі партнерських організацій та установ. У презентаційному вебінарі «Нова Українська Школа: перехід на наступний рівень» взяло участь майже 1 000 осіб: представництво Міністерства освіти і науки, Інституту модернізації змісту освіти, Українського інституту розвитку освіти, Команди підтримки реформ МОН, Національної академії педагогічних наук, україно-фінського проєкту «Навчаємося разом», фонду «The LEGO Foundation», Британської Ради, EdCamp Ukraine, інститутів післядипломної педагогічної освіти, шкіл-учасниць проєкту.

Географія проєкту 2Програму «Демократична школа» представляла національна координаторка Христина Чушак. Вона повідомила, що тренерська команда Програми буде залучена до навчання педагогів пілотних шкіл, що почнеться незабаром. Ми вже готуємося до виконання відповідальної й амбітної місії та сподіваємося на дієву співпрацю з учительством.

З промовами та вітальними словами на вебінарі виступили 20 спікерів та спікерок. Вони презентували учасникам заходу програму всеукраїнського інноваційного проєкту, ознайомили зі сферами відповідальності партнерів проєкту, представили особливості нового Державного стандарту базової середньої освіти та його практичної реалізації – впровадження НУШ на рівні базової середньої освіти. Досвідом участі в пілотуванні впровадження концепції НУШ на попередньому етапі – у початковій школі – поділилися представниці пілотних шкіл з Вінниччини та Житомирщини, а також закладів післядипломної педагогічної освіти. Важливим елементом заходу була промова міжнародного експерта-консультанта з Фінляндії Арі Покка про ціннісні засади формування освітньої програми закладу.Географія проєкту 1

Навчання керівництва шкіл триватиме далі, а вже у червні до шкільних адміністрацій долучаться педагоги пілотних шкіл. Ми раді вітати серед них знайомі «обличчя» - 12 шкіл-учасниць різних компонентів Програми:

  • Краматорська українська гімназія (1 цикл)
  • Солонянська СЗШ №1 І-ІІІ ступенів (опорний заклад) Дніпропетровської області (2 цикл)
  • Комунальний заклад “Дніпрорудненська спеціалізована І-ІІІ ступенів школа”Талант” Василівської районної ради Запорізької області (2 цикл)
  • Сумська ЗОШ І-ІІІ ступенів №27 (2 цикл, пілотування формування й оцінювання ГК)
  • Школа І – ІІІ ступенів № 309 Дарницького району м. Києва (2 цикл)
  • Школа І-ІІІ ступенів № 292 імені гетьмана України Івана Мазепи Деснянського району міста Києва (3 цикл)
  • Ямницький ліцей Ямницької сільської ради об’єднаної територіальної громади Івано-Франківської області (4 цикл)
  • Козівська загальноосвітня школа I-III ступенів №1 Тернопільської обл (4 цикл)
  • Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 106  з поглибленим вивченням англійської мови Шевченківського р-ну м. Києва (5 цикл)
  • Краснопільська гімназія Краснопільської селищної ради Сумської області (5 цикл)
  • Хмельницька гімназія №1 імені Володимира Красицького (пілотування формування й оцінювання ГК)
  • Опорний навчальний заклад-Путрівський навчально-виховний комплекс "гімназія-загальноосвітня школа І-ІІІ ст.-дошкільний навчальний заклад" Київської області (пілотування формування й оцінювання ГК)

А також Золочівський заклад загальної середньої освіти І-ІІ ступенів "Школа радості" Золочівського району Львівської області, який «заочно» брав участі у Програмі. Адже його директорка - тренерка «Демократичної школи» Ярина Сухецька.

Уже чекаємо на зустріч з педагогами, готуємо корисну інформацію та дієві методики, які допоможуть впровадженню змін.  проєкту 3

 

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда