TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Формування та оцінювання громадянських компетентностей. Весняні тренінги інноваційного освітнього проєкту почалися вдало!

20200224 134043

"І прибігли всі сюди,

Щоб дізнатись і навчитись,

Як прикольно дітям вчитись," -

кажуть учасники першого з семи весняних тренінгів у компоненті «Наскрізне формування та оцінювання громадянських компетентностей» Програми «Демократична школа».

У чудовій атмосфері та комфортних для праці умовах стартувало навчання про розвиток громадянських компетентностей через проектний підхід. Це – четверта очна зустріч у рамках другого етапу компоненту. До того відбулося два тренінги про наскрізне формування громадянських компетентностей через інтерактивні вправи на різних предметах та про формування громадянських компетентностей через формувальне оцінювання. Також у кожній школі відбулося по майстерні з тренеркою чи тренером, які цю школу супроводжують у проекті.

20200224 113449

Це навчання та обмін досвідом нові для «Демократичної школи» за своїм форматом, адже тренінги відбуваються на базі семи шкіл, які були першовідкривачками у цьому компоненті. Тож після Ірпінської спеціалізованої школи № 2 нас ще гостинно зустрінуть Чернівецька школа № 38, Слов'янська ЗОШ № 13,  Миколаївська ЗОШ № 29, Миргородська школа «Гелікон», Кіровоградська школа № 6 та Ніжинська ЗОШ № 17.

Натомість, між цими зустрічами навчальна і практична діяльність у школах відбувається завдяки завданням для педагогічних колективів, які розміщено для них на платформі MOODLE. Саме такий підхід до роботи зі школами в цьому компоненті Програми «Демократична школа» напрацювано тренерською групою завдяки норвезькому досвіду, який нам передали спеціалісти з навчання вчителів з Ліллехамера та Трьомзо.

Ми сподіваємося, що така форма очно-дистанційної роботи з цілими шкільними колективами стане більш популярною в Україні, адже вона дає добрі результати. Та більше про це розповімо восени цього року, коли закінчимо цикл роботи зі школами.

20200224 175133

А тим часом про наші тренінги команди навіть складали вірші:

Темно надворі -
Робота кипить.
Ерудовані люди
Навчаються тут.
Інтерес і завзяття,
Наполегливість й гарт,
Громадянська свідомість, ну і трішечки – жарт.            (Канівська гімназія, акровірш «тренінг»)

20200224 175153
Якщо ти хочеш відпочити,
Тобі – в «Демократичну школу».
З самого ранку до надвечір’я
Діяльність змінюють навколо.
А ми всі знаєм: відпочинок –
Де зміна, рух навколо нас.
Тому до завтра ми готові.
Атас!                                    (СШ № 80, Київ)

Також зазначимо, що команди з 52 шкіл з усієї України, які працюють у цьому компоненті, є також учасницями всеукраїнського інноваційного освітнього проекту «Формування та оцінювання громадянських компетентностей в освітньому процесі на рівні базової середньої освіти» у 2018-2021 роках.

20200224 110322

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда