TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Готуються нові посібники для “Демократичної школи”

14-16 грудня у Києві тренерки й експертки програми “Демократична школа” працюють над новими посібниками та онлайн-курсами, покликаними допомогти школам в упровадженні демократичних змін.

Отож, маємо честь повідомити про створення інтерактивного он-лайн посібника та трьох он-лайн курсів, які будуть створені в рамках програми. Матеріали розробляються з використанням підходів Ради Європи та досвіду реалізації Програми «Демократична школа» в Україні протягом 2016-2018рр.

Посібник можна буде читати як будь-яку звичайну книгу або обрати лише ті розділи, які користувач/-ка вважає найактуальнішими для себе, отримавши практичні поради з досвіду українських шкіл, питання для аналізу власної ситуації, описи вправ, дотичний теоретичний матеріал.

Перший з он-лайн курсів має на меті покращити підтримку шкіл-учасниць Програми у впровадженні демократичних змін та в розвитку громадянських компетентностей. Школи отримають дорожню карту необхідних дій, яка стане доповненням тренерської підтримки.

Другий має стратегічне значення. Розуміючи, що Програма не може охопити всі школи в Україні, ми пробуємо створити курс, який дозволить вчитися та обмінюватись досвідом за допомогою Інтернет. Буде формуватися спільнота практиків – шкіл, які бажають змін і хочуть дізнатись і навчитись як це можна зробити самостійно, відносно легко і з докладанням доволі невеликих зусиль.

Третій – про те, як можна розвивати громадянські компетентності на різних предметах – наскрізну інтеграцію змістовної лінії громадянської освіти. А головне – про те, як оцінювати громадянську компетентність, і як процес оцінювання можна застосувати, знову ж таки, для розвитку громадянських компетентностей.

Масштаб задуму багатообіцяючий: нас усіх очікує багато роботи з підготовки, впровадження та апробації матеріалів, частина з яких будуть принципово новими для розробників і користувачів. Але ж чим складніший виклик, тим більше шансів на значимість спричинених його подоланням змін. Чи не так?

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда