TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Конкурсний відбір на фасилітований онлайн-курс “Почути голос дитини: культура демократії в дошкіллі”

Чому варто прийти на курс?

заставка до оголошення курсу

У 2020 році затверджено оновлений Базовий компонент дошкільної освіти, згідно з яким тепер працюють дитячі садки. В його основу покладено принцип формування демократичного суспільства, де кожен і кожна повинні бути почутими, мають право на самовираження та активну участь, а також на повагу й рівне ставлення. Вже з дитячих років діти вчаться пізнавати цінність багатоманіття, а завданням дорослих є пояснити, що це перевага, яка дає нам нові можливості. 

Ми розкажемо, як працювати в нових умовах та реалізувати ці зміни на практиці. Будемо вчитися спілкуватися та взаємодіяти на засадах взаємної довіри й поваги, розвиваючи співпрацю дитсадка, родини та громади. Навчання на курсі допоможе спланувати педагогічну діяльність, пояснить, як формувати соціально-громадянські компетентності дітей дошкільного віку та розвивати культуру демократії у закладі дошкільної освіти. 

Слухачі курсу також познайомляться з досвідом колег з різних європейських країн, які презентують можливі приклади створення доступного, безпечного, розвивального середовища, участі дітей та батьків у житті дитячого садка. Ми будемо ділитися досвідом, вчитися розвивати громадянські компетентності у дітей дошкільного віку, рефлексувати над тим, що вдається, а що потребує удосконалення.

Курс доповнено з урахуванням викликів пов’язаних з воєнним станом:  підказки психолога “Дорослим про дітей під час війни”, додаткові матеріали для самостійного вивчення, корисні ресурси. 

Що ми пропонуємо?

Змішаний курс, що складається з навчальних модулів для самостійного опрацювання та фасилітованих онлайн-зустрічей для спільної роботи та рефлексій. 

Тривалість навчання: 5 тижнів 

Курс передбачає: 

  • Участь у десяти фасилітованих онлайн-зустрічах  з тренер(к)ами двічі на тиждень (13:00 - 14:30)
  • Опанування теоретичного матеріалу
  • Виконання практичних завдань
  • Роботу в групах
  • Обговорення на форумі
  • Проведення спільних рефлексій
  • Проходження фінального тесту

Коли?

Початок роботи: 11.10.2022 року

Завершення курсу: 14.11.2022 року 

Тривалість курсу: 5 тижнів

Для кого цей курс? Для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти (адміністраторів, вихователів, практичних психологів).

Радимо залучати до навчання на курсі колег зі свого закладу освіти. Разом буде цікавіше вчитися й упевненіше працювати над виконанням завдань. Подача заявок командою з кількох осіб від одного закладу буде перевагою при відборі.

 Де? 

Навчальні матеріали розміщені на платформі онлайн-навчання Європейського центру ім. Вергеланда.  Доступ отримають зареєстровані учасники/учасниці курсу.

 

Які умови участі? 

  1. Наявність доступу до Інтернету і комп'ютера з увімкненими камерою і мікрофоном у кожного/-ої учасника/-ці. Підключення за допомогою мобільного телефона обмежить можливість використання деяких навчальних ресурсів та взаємодію в групах.
  2. Присутність на всіх фасилітованих зустрічах з тренерками (нагадуємо, що маємо зустрітися 10 разів).
  3. Виконання домашніх завдань між онлайн-зустрічами.
  4. Мотивація до змін.

 

Як зареєструватися?

Заповніть анкету  до 3 жовтня 2022 року до 23:59

Результати відбору будуть повідомлені до 5 жовтня 2022 року. 

Перша настановча зустріч відбудеться 11 жовтня 2022 року. 

 

Що отримають учасники й учасниці після успішного завершення курсу?

  • сертифікат про 30 годин підвищення кваліфікації (1 кредит ЄКТС) за умови проходження від 81% до 100% курсу (виконання завдань та присутність на 8-10 онлайн-зустрічах);
  • сертифікат про 15 годин підвищення кваліфікації (0,5 кредиту ЄКТС) за умови проходження від 60% до 80% курсу (виконання завдань та присутність на 6-8 онлайн-зустрічах).

Запрошуємо на навчання!

******

Курс розроблено в рамках Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», що реалізовується Європейським центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки України у партнерстві з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив” та Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» й фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда