TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Міністерка освіти Ганна Новосад відвідала Європейський центр ім.Вергеланда під час візиту до Норвегії

1

11-12 листопада триває офіційний візит до Норвегії міністерки науки та освіти України Ганни Новосад. Українська делегація має на меті ознайомитися з норвезьким досвідом дошкільної освіти та відвідати кілька дошкільних закладів у Осло. Також передбачені переговори з норвезькими колегами і партнерами.

Сьогодні Ганна Новосад мала зустріч у Європейському Центрі імені Вергеланда, на якій обговорено напрямки подальшої співпраці. Учасницями зустрічі були виконавча директорка ЄВЦ Ана Перона-Ф’єльдстад, старша радниця Центру Ірина Сабор, радниця ЄВЦ Марина Дишльовська та координаторка програми «Демократична школа» в Україні Христина Чушак. Міністерка відзначила, що Вергеланд Центр – надійні партнери у сфері реформування шкільної освіти та впровадженні реформи НУШ. «Ми разом розбудовуємо базу агентів змін», - зазначила пані Новосад, дякуючи за спільні проєкти, зокрема, за реалізацію Програми «Демократична школа».

74840221_2835339533163542_4021822451309608960_o.jpg

Заступниця міністерки Любомира Мандзій відзначила високий професіоналізм тренеської мережі та реальні результати роботи програми в школах. Очільниця ЄВЦ Ана Перона-Ф’єльдстад відзначила, що Центр Вергеланда працює в 26 країнах світу, але проєкти з Україною вирізняються масштабністю і системністю. «Насправді ми пишаємося тим, що зробили в Україні. Зараз ми навіть використовуємо ці напрацювання в інших країнах, наприклад у Греції», – прокоментувала вона.

Представниця норвезького міністерства закордонних справ Хільде Аустад, котра недавно відвідала Україну та познайомилася з двома школами Програми, відмітила активність дітей і свої позитивні враження від шкільних колективів.

Деталі домовленостей МОН та ЄВЦ читайте на сайті Міністерства.  

20191111 153803

Завдяки Христині Чушак маємо змогу поділитися важливою інформацією про норвезьку систему дошкільної освіти. Вона базується на повазі до дитинства і довірі. Дітей у садочку не оцінюють, а створюють умови для розвитку та навчання. Вже з наймолодшого віку освіта базується на демократичних засадах та участі дітей у житті садочка

Завдяки реформуванню системи дошкільної освіти кількість дітей, що відвідують дитячі садки в Норвегії, зросла з 3% у 1975 році до нинішніх 92%. Завдяки цьому понад 80% норвезьких жінок віком від 20 до 49 років мають змогу працювати. Власне, для цього й реформується освіта – щоб досягти рівності у суспільстві. Щоб можливості здобувати освіту й робити кар'єру були у всіх, особливо у представників/представниць вразливих груп. І щоб жінки могли самореалізуватися, не обираючи між між саморозвитком та материнством. Сподіваємося, освітні реформи в Україні так само сприятимуть вирівнюванню шансів та розвитку суспільства.

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда