TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Наші школи поширюють досвід змін: магістральний міні-EdCamp у Миколаєві

55473442 2154924841487085 353789366843211776 o

29 березня 2019 року в Миколаївському ЗЗСО №29 відбувся магістральний міні-EdCamp – (не)конференція для педагогів, що прагнуть змінити освіту в Україні. Цьогорічна тема зібрання близька й нашій Програмі: «Від творчого вчительства до відповідального громадянства». Понад 160 освітян з різних областей обмінювалися досвідом, ідеями, напрацюваннями у неформальній обстановці.
Миколаївська школа № 29 – єдина школа в Україні, яка вже вчетверте проводить у себе такий захід за координування директорки Лариси Грицюк. Заступниця директора Львівського обласного ІППО, представниця Європейського центру ім. Вергеланда Мирослава Товкало відзначила:
«Ця школа особлива, тому що сповна відповідає всім вимогам Нової української школи та обрана учасницею інноваційного освітнього проекту. Патріотизм та демократію педагоги реалізують через практичну діяльність. Вони вчать дітей критично мислити, зокрема, осмислювати інформацію, яку подають ЗМІ. Це важливо і актуально для країни, що знаходиться у стані війни». Пані Мирослава також провела сесію про формувальне оцінювання.

Світлана Братошевська у своїй спікерській майстерці «STEM учитель/ учителька. Який він/ вона в НУШ?» теж використовувала вправи з посібників від Демократичної школи. На сесії разом з учнями та ученицями було презентовано надбання в рамках конкурсу серед 10 шкіл загальношкільного освітнього проекту. Презентували практичний досвід інноваційних форм формування позашкільної/позаурочної роботи: хакатони, ярмарки, конкурси, форуми, фестивалі, наукові пікніки. Про те, як формується STEM – середовище, яке виховує дослідників та дослідниць, наші діти продемонстрували у майстерці свої саморобні музичні інструменти, здійснили дослідним шляхом визначення ДНК у банана, “надали” друге життя старим речам.

Деякі відгуки учасниць:

Лілія Майборода: «Мала чудову нагоду відвідати вчительське бомбезне дійство – Едкемп Миколаїв ЗШ 29! Дякую організаторам за насичену програму, комфорт та гостинність!!!
Усі відвідані та невідвідані сесії вартували уваги!!! Сподобався міні-тренінг Мирослави Товкало “Формувальне оцінювання: чому варто? Як воно розвиває громадянські компетентності”. Чесно скажу, вразило!!! Особливо коли тебе оцінюють! Варто усім учителям шкіл пройти таку процедуру!!! Тепер знаю напевно, якщо оцінювання, то тільки формувальне!
Не залишила байдужою мене дискусія Євгенія Горошкова “Клуби фінансової грамотності у школі”! Колеги, варто створювати їх у школах, щоб наші учні нарешті позбулися отого гену бідності та коду втрати!!!
Як завжди, вразила невгамовна Світлана Олексюк, своїм досвідом “Від ЗНЗ до НУШ”, де надала конкретні поради по створенню простору Нової української школи!
Учительська паралель з Валентиною Шликовою, де розглядалося питання “Можливості змішаного навчання”, ще раз підтвердила мою думку про інші парадигми навчання учнів покоління Z!
Дякую усім спікерам за цікаві сесії! Жалкую, що в експертній паралелі було аж 7 локацій – і немає можливості долучитися до усіх сесій!!!»

Наталя Власик: «Занурилась в атмосферу творчості під час регіональної (не)конференції “Від творчого учительства до відповідального громадянства”!
На міні-тренінгу вивчала методи розвитку креативності з Іваном Івановим; “Imagination work-out” з Марією Сосновською. Майстерка Світлана Братошевська поділилась, яким повинен бути STEM-учитель в НУШ. Релаксувала з Анною Мікаелян – навчилась робити мило ручної роботи.
А наостанок мене чекав сюрприз: стала переможницею розіграшу від кавових спонсорів.
Дякую “Бджілкам” із ЗОШ 29 м. Миколаєва за роботу, яку вони здійснили при підготовці, неоціненний досвід, атмосферу (не)конференції, позитив. Окремо хочу подякувати директору за чудову організацію заходу і увагу до гостей, які прибули здалеку, адже на залізничному вокзалі всіх зустріли і привезли автобусом до школи! Маю надію на наступну творчу зустріч! А команді – успіхів і натхнення!»

Лариса Шалар: «Четвертий раз відвідую EdCamp у Миколаївській школі 29,завжди радію і пишаюсь Агентами Змін в освіті. Якщо впевнено рухатись в напрямку своєї мрії і докладати зусиль для того, щоб жити тим життям, про яке мрієш, обов’язково зустрінеш несподівану удачу в звичайний час,

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда