TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Новини шкіл-випускниць. Частина ІІ

46785135 611207445964125 4727116270984495104 n 

Продовжуємо знайомство з тим, що відбувається у школах, які офіційно закінчили участь у Програмі, але продовжують роботу над демократичними змінами. Сторінки в соцмережах та шкільні сайти повідомляють наступне.

Школа №2 з Глухова на Сумщині завжди має що сказати в новинах, бо тут багато цікавих подій та неординарних рішень. Наприклад, старшокласниці й старшокласники беруть участь у марафоні «Це зробила вона», читаючи одноіменну збірку та дізнаючись про видатних жінок і дівчат, не всі з яких відомі в Україні. А це мисткині, військові, спортсменки, вчені. Сучасницям є від кого надихатися та чий приклад наслідувати.

У школі №122 м. Кривого Рога проводять кольорові тижні. Й це не просто одяг певного кольору, а ще й дослідження можливостей здорового харчування та пошук «кольорових» корисних страв та продуктів. Старшокласниці та вчительки початкових класів і англійської мови проводять тут танцювальні перерви для молодших школярок та школярів.

Рухливі перерви проводять і у Володимирівському ЗЗСО «Успіх» на Запоріжжі. Учнівський комітет експериментує з варіантами проведення перерв: спорт, анімаційні танці, руханки. Тут активно працюють гуртки: спортивний, вивчення іноземних мов, англомовний розмовний клуб і навіть доволі незвичний гурток “культура добросусідства”. Вчительство та учнівство активно використовують можливості цифрових технологій, застосовуючи для навчання та розвитку онлайн-ресурси, месенджери та інші переваги сучасного світу.

У Шкарівській школі на Київщині проводять батьківські збори у формі тренінгів та з використанням неформальних методів навчання. Вчителі на канікулах вчилися виявляти булінг у дитячому середовищі та навчати дітей протидіяти йому.

У Вознесенській гімназії №1 Миколаївської області почали проводити спільні практичні заняття «Батьки, діти, вчителі – шляхи взаємодії, умови ефективного спілкування». Під час зустрічі учасники спілкуватися, обговорювали проблемні питання щодо виховання та навчання дітей у гімназії у період адаптації, спільно шукали шляхи вирішення тих чи інших питань. Провівши заняття для батьків п’ятикласників, отримали запит на подібні заняття від інших батьків. А з дітьми початкової школи проводять заняття з протидії булінгу, щоб школярики змалечку вчилися будувати стосунки один з одним.

Антибулінгове навчання школярів відбувається також у рівненській школі №2, Сумській ЗОШ №27 та багатьох інших навчальних закладах. Сподіваємося побачити опис шкільних напрацювань та аналіз проведених активностей, що допоможе обирати оптимальні та дієві методи вирішення проблеми.

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда