TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Підсумки третього циклу Програми за словами евалюаційних анкет конференції

Тиждень тому офіційно завершився третій цикл «Демократичної школи». Про зміст підсумкової конференції вже багато написано й сказано в попередніх дописах. Зараз – трохи про враження. В усіх без винятку евалюаційних анкетах зазначено, що участь школи в Програмі спричинила зміни. Рівень досягнення запланованих результатів визначили від 30 до 100% (цікаво, що питання про цифри не було, але дуже багато відповідей базувалося саме на відсотках). Відмічали, що Програма дала змогу згуртувати колектив, знайти однодумців серед батьківської спільноти й громади. Стало легше та цікавіше вчитися. Учні й батьки охочіше й сміливіше висловлюють власні побажання щодо організації навчання й шкільного життя загалом. Батьки зрозуміли, як і чим вони можуть підтримати школу. Деякі учасники/-ці шкільних команд зізналися, що вперше отримали досвід проектної діяльності.

Найбільш вдалим та помічним у Програмі називали базові тренінги, групу в фейсбук,  якісні надані матеріали, онлайн-ресурси, професіоналізм та доброзичливість тренерської й організаторської команд, супервізію впровадження плану змін, менторську допомогу в розвитку школи, грамотний методичний супровід, систематичність.DSC 0174r

Цікавими й різноманітними виявилися побажання щодо того, що доможе зробити Програму ефективнішою:

  • Практичні тренінги та вправи для вчителів-предметників
  • Практичні поради щодо конкретних ситуацій у школі
  • Більше зустрічей і тренінгів. Більше тренерських візитів
  • Хоча б 4 зустрічі шкільних команд за 1,5 року роботи в Програмі J
  • Більше тренінгів із залученням батьків
  • Більше часу на реалізацію змін. Більше годин у добі J
  • Ознайомити освітянських управлінців, методистів J та широку громадськість з підходами Програми
  • Контроль за діями директора школи
  • Навчання та практика шкільної медіації
  • Спільні навчання для учнів різних освітніх закладів
  • Зберігати зв’язок і можливість підтримки після завершення участі
  • Супровід та моніторинг подальших змінDSC 0074r

І на завершення кілька цитат із анкет, які надихають та дають надію на продовження

 - «Особисто для мене були важливі тренінги. Вони, в буквальному сенсі, відкрили мені очі. Спілкування з тренерами, аналіз шкільного життя і розуміння того, що ти можеш впливати на велику кількість питань, допомогли мені».

 - «З Програмою я навчилася планувати, організовувати, змінювати на краще… Тільки сьогодні більш-менш зрозуміла для себе, як можна втілювати в життя школи демократичні принципи…»

  - «Змінюється рівень свідомості учасників освітнього процесу. Перехід від «Ви повинні…» до «Що ми можемо зробити?..», «Давайте зробимо…»

 - «Думаю, ми досягли певних цілей, але під час проекту планка зростала, тож зупинятися на досягнутому ми не збираємось».

Ми знаємо: далі буде. Ви з нами згодні?

DSC 0286tr

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда