TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Проміжні підсумки демократичних перетворень

34121929 1934623673238509 4806248792850432 n

Шкільні команди третього циклу підводять проміжні підсумки своєї діяльності. У цьому році до Програми долучилися команди 48 освітніх закладів із різних регіонів України, які прагнуть розвинути культуру демократії і запровадити зміни у своїх школах.
За підтримки тренерів школи-учасниці зробили перші кроки до змін, визначили слабкі сфери та запланували подальші методи роботи. Всього за кілька місяців роботи у Програмі проведено 147 майстерень у школах третього циклу, створено ініціативні групи, розроблено покроковий план дій на наступний навчальний рік. Шкільні команди ознайомилися з посібниками Ради Європи та почали використовувати їх в освітньому процесі з метою розвитку громадянських компетентностей учнів.
У Каховській ЗОШ № 2 директор школи, вчитель української мови та літератури Галина Соломахіна, провела урок української мови, де представила складові громадянських компетентностей, які можна розвивати за допомогою вправ з української мови.
Натомість ініціативна група школярів Олексіївського НВК у рамках Програмі планує активізувати роботу учнівського самоврядування.
Під час майстерень у школах тренери застосовують різні інструменти, зокрема, таблиці, схеми та малюнки. “Візуалізація даних допомагає при пояснені складних явищ і процесів на шляху до змін”, – коментують тренери Natalia Kidalova і Сергій Моїсеєв.
Тренери Ruslan Danyluck та Захар Ткачук супроводжували планування демократичних змін у Дубівська ЗОШ: «Під час зустрічі визначили 5 стандартів, за якими шкільна команда працюватиме у наступному 2018-2019 н.р. Наразі можна констатувати наявність бажання у вчителів, адміністрації та Ради ОТГ до змін. Трішки складніша ситуація з батьками та учнями, але саме їх “пробудження” буде нашим пріоритетом на подальшу діяльність. Тепер справа за учасниками: здійснити те, що намітили», – коментують тренери.
Демократія – це процес, а не результат. Тому попереду ще багато кроків до змін. У школах створили ініціативні групи, які включають усіх учасників освітнього процесу, розробили плани дій за ключовими напрямками діяльності у Програмі. Залишається втілити все задумане у життя. Тож чекаємо на нові успішні практики.

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда