TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Розвиток громадянських компетентностей на різних предметах. Черговий відбір на фасилітований онлайн-курс

Чому варто прийти на курс?

Розвиток громадянських компетентностей на різних предметах – реалії сьогодення кожної школи. Як перетворити процес формування громадянських компетентностей на корисну та драйвову діяльність, яка подобатиметься учням/ученицям і не потребуватиме додаткових зусиль і часу від учителів/учительок?

ГК 2023 лютии gimp

  • Як з максимальною користю використовувати навчальні матеріали та ресурси з розвитку громадянських компетентностей?
  • Як ефективно інтегрувати громадянські компетентності до календарно-тематичного планування та навчальної діяльності з предмету?
  • Як вибудувати систему інтерактивного навчання у змішаному форматі, підсилюючи залученість учнів/учениць та формуючи їх співвідповідальність за процес навчання?
  • Як навчитися перетворювати робочу рутину на зрозумілий, налагоджений та цікавий процес?

Якщо хочете попрактикувати підходи, методи та техніки навчання, що сприяють розвитку громадянських компетентностей, ― долучайтеся до нашого курсу. 

Також програма курсу містить загальні рекомендації роботи з дітьми, що постраждали від війни та практики психосоціальної підтримки дітей.

Кому буде цікавим навчання?

  • учителькам/учителям усіх предметів, які викладають у 1-11 класах закладів загальної середньої освіти;
  • консультантам/консультанткам Центрів професійного розвитку педагогічних працівників;
  • методисткам/методистам закладів післядипломної педагогічної освіти, які координують викладання базових дисциплін.

 

Що ми пропонуємо?

Змішаний курс, що складається з навчальних модулів для самостійного опрацювання та онлайн-зустрічей для спільної роботи та рефлексій. Упродовж 8 тижнів ми будемо разом вчитися, як розвивати громадянські компетентності на різних предметах, ділитися досвідом та рефлексувати над тим, що вдається та над чим потрібно ще попрацювати.

Курс складається з 5 модулів, під час яких будуть організовані такі активності:

  • Участь у восьми фасилітованих двогодинних зустрічах з тренерами/тренерками (ми пропонуємо декілька варіантів днів та часу зустрічей, які ви можете обрати вже в анкеті)
  • Опанування теоретичного матеріалу
  • Виконання практичних завдань
  • Робота в групах
  • Проведення спільних рефлексій
  • Практикування формувального оцінювання

 

Коли?

Початок роботи: 16, 17, 18 березня 2023 року.

Тривалість курсу: 8 тижнів

 Зустрічі: 1 раз на тиждень

 

Де? 

Навчальні матеріали розміщені на платформі онлайн-навчання Європейського центру ім. Вергеланда.  Доступ до них отримають зареєстровані учасники/учасниці курсів.

 

Які умови участі? 

  1. Готовність працювати з посібником "30 кроків до нової української школи: навчаємо громадянина" (для роботи треба зареєструватися).
  2. Наявність доступу до Інтернету і комп'ютера з камерою і мікрофоном у  кожного/-ої учасника/-ці.
  3. Присутність на всіх фасилітованих зустрічах з тренерами/тренерками (нагадуємо, що маємо зустрітися 8 разів).
  4. Виконання домашніх завдань між онлайн-зустрічами.
  5. Мотивація до змін.

 

Як зареєструватися?

Заповніть  анкету  до  8 березня 2023 року до 23:59

Кількість місць на участь у курсі обмежена. Учасники/учасниці, які будуть запрошені до курсу,  отримають повідомлення до 13 березня 2023 року. 

Перші настановчі зустрічі відбудуться 16, 17, 18 березня 2023 року. Час і технічні деталі  будуть повідомлені учасникам/учасницям додатково.

 

Що отримають учасники/учасниці після успішного завершення курсу?

  • сертифікат про 60 годин підвищення кваліфікації (2 кредити ЄКТС) за умови проходження від 81% до 100% курсу (виконання завдань та присутність на онлайн-зустрічах);
  • сертифікат про 45 годин підвищення кваліфікації (1,5 кредит ЄКТС) за умови проходження від 65% до 80% курсу (виконання завдань та присутність на онлайн-зустрічах);
  • сертифікат про 30 годин підвищення кваліфікації (1 кредит ЄКТС) за умови проходження від 50% до 64% курсу (виконання завдань та присутність на онлайн-зустрічах).

Аби навчитися новим підходам, розвивати професійні компетентності й ефективно запровадити принципи освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини у своїх школах, запрошуємо навчатися з нами!

Курс розроблено в рамках Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», що реалізовується Європейським центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки України у партнерстві з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив” та  Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» й фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда