TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Серпнева зустріч тренерів 2019 завершена. До роботи!

Розширена тренерська команда Програми повернулася додому (а хтось поїхав далі J) після щорічної літньої зустрічі. Розпочалася вона з тренінгу для тренерів, на якому до нас доєдналися нові люди, котрі працюватимуть зі школами 4 та 5 циклів. Готувала й проводила захід міжнародна команда тренерів, що працюють для Ради Європи. Чотири дні учасники знайомилися між собою та розбиралися в нюансах і підходах Програми «Демократична школа», актуалізували власні тренерські компетентності, обговорювали власний досвід та досвід інших. Ділилися тренерськими історіями, планували та проводили тренінгові сесії, будували башти з газет, дивилися й обговорювали кіно… Одним словом, компетентності поціновування різноманітності мали гарні шанси на розвиток. Особливо після того, як до групи доєдналася вся інша величезна тренерська команда, яка зараз налічує більше 70 осіб з усіх регіонів України.

тренери

Загальна зустріч почалася з пригадування історії Програми від самого початку: перший вступний тренінг у грудні 2016, перші тренери та тренерки, перші враження від знайомства одне з одним. Ностальгійно згадали кумедні та серйозні історії, пов’язані з Програмою, та пригадали собі існуючі компоненти Програми, яка стає все масштабнішою та зустрічає щоразу нові виклики. Крім наймасштабнішої частини Програми – компоненту роботи зі шкільними командами, яких наразі маємо 60, а восени додається ще 60 нових шкіл, до «Демократичної школи» включено

  • Міжнародний компонент. Наші напрацювання зацікавили колег з інших країн, ми взаємно навчаємося та обмінюємося досвідом. Країни, з якими триває співпраця: Грузія, Чехія, Греція, Словаччина, Польща, Латвія та ін.
  • Пілотний проект з формування і оцінювання громадянських компетентностей, де зараз працює 62 школи; робота з формувальним оцінюванням.
  • Розробка та підтримка онлайн ресурсів для навчання.
  • Співпраця з Державною службою якості освіти; розробка державного стандарту базової освіти.

20190813 105505

Тренер_ки познайомилися/вчергове зустрілися в регіональних осередках і вже почали планування роботи на наступний навчальний рік: проведення 24 інформаційних семінарів у регіонах, осінні тренінги для шкільних команд та тренерські візити, конкурс проектів для шкіл-випускниць, набір шкіл 5 циклу й планування базових тренінгів для них... Роботи багато. Ой, здається ми вже про це писали і це давно не новина)

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда