TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Шкільні команди другого циклу розповіли про свої успіхи на Всеукраїнській конференції “Демократичної школи”

36259269 1970236363010573 5687075593745596416 o

У перший день конференції учасників привітали Заступник міністра освіти і науки України Роман Греба,  Заступник міністра молоді і спорту України Олександр Ярема, посол Норвегії в Україні Уле Т. Хропестад та виконавча директорка Європейського Центру імені Вергеланда Ана Перона-Ф‘єльдстад. У своїй вітальній промові Роман Греба подякував Центру ім. Вергеланда за успішну співпрацю у підтримці демократичних змін в Україні:

«Я вірю в те, що в Україні є величезний освітній потенціал. Я вважаю, що саме освітня галузь стане точкою росту для нашої економіки.  Коли наша економіка буде базуватися на демократичних цінностях, суспільство буде сповідувати цінності толерантності, нас чекає величезне і яскраве майбутнє України».

Ана Перона-Ф’єльдстад розповіла про нові напрямки роботи розширеної Програми «Демократична Школа», такі як розвиток онлайн ресурсів для розвитку демократичних цінностей. Розроблені освітні та навчальні матеріали мають бути доступними для кожного учасника освітнього процесу, і це є одним із завдань діяльності Центру в Україні.

Після урочистої вітальної частини відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Міністерством освіти і науки України і Центром ім. Вергеланда. Згідно з документом, Міністерство та Центр ім. Вергеланда співпрацюватимуть за чотирма напрямками для розвитку громадянської освіти в українській школі.

Однією з найяскравіших частин конференції став ярмарок успішних практик, під час якого шкільні команди ділилися своїми історіями успіху демократичних змін з колегами та гостями конференції. Учасники представили успішні практики з розвитку  учнівського самоврядування,  покращення освітнього середовища, розвитку співпраці з батьками та громадою та запровадження громадянських компетентностей в освітньому процесі.

Головна експертка Програми Мажена Рафальська разом із командою співавторів та співавторок представила практичний посібник «Демократична школа» для розвитку громадянських компетентностей та демократичного середовища в школі, який стане безсумнівним помічником для усіх освітніх закладів.

Конференція завершилися символічним випуском шкіл, які брали участь у 2-му циклі  Програми «Демократична школа». Але процес демократизації шкіл на цьому не завершується, учасники ознайомилися з можливостями для подальшої комунікації та співпраці між школами, а також із діяльністю різних національних та міжнародних організацій та ініціатив, які працюють у сфері розвитку громадянських та соціальних компетентностей в Україні.

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда