TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

«Симфонія голосів та думок» пролунала онлайн

Тривають міжнародні робочі зустрічі з розробки державного стандарту дошкільної освіти.

Новий компонент Програми підтримки освітніх реформ «Демократична школа», що розпочав активну роботу в серпні цього року, передбачає організацію серії експертних зустрічей для імплементації міжнародного досвіду в українські освітні реформи.

29 вересня експертки з Університету м.  Гетеборг (Швеція) професорки факультету освіти, комунікацій та навчання Піа Уільямс та Соня Шерідан провели семінар «Симфонія голосів та думок», покликаний ознайомити групу українських освітян з освітніми програмами та стандартами якості дошкільної освіти Швеції.

 екрана о 16.04.32

До заходів, організованих Командою підтримки реформ Міністерства освіти і науки України, Українським інститутом розвитку освіти, Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» у партнерстві з Програмою, долучаються представники/-ці українських та міжнародних експертних установ, Європейського центру Вергеланда. Цього разу «Демократичну школу» в робочій групі представляли тренерки Програми Ольга Боярчук та Людмила Микитюк і експертка з онлайн-навчання Оксана Пасічник.

Учасниці та учасники заходу більше дізналися про систему шведського дошкілля, про акценти у навчанні та вихованні дітей. Окремим важливим питанням була система оцінки якості дошкільної освіти за шкалою ЕCERS-3. Ця методика була офіційно презентована в Україні 25 вересня для дитячих садків, 200 з яких стануть пілотними для відпрацювання оцінки якості. Уже зараз кожний український садочок отримає доступ до опису методики для ознайомлення та опрацювання.

 екрана о 17.34.30

На зустрічі не лише знайомилися з досвідом шведських колег, а й дискутували про можливості його застосування в українських реаліях, міркували про власну роль у реформуванні освіти, визначали взаємозв’язки між освітніми політиками, навчальними цілями, економічними ресурсами, якістю освіти й компетентністю педагогічних працівників. Шукали відповіді на виклики, з якими стикається дошкілля зараз і буде стикатися у майбутньому.

Наступні заплановані експертні зустрічі будуть стосуватися диджіталізації в дошкільній освіті, розвитку соціальних та громадянських компетентностей, компетентнісного навчання, інклюзії, побудови безпечного освітнього середовища у дошкільних освітніх закладах.

Знімок екрана о 16.33.34

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда