TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

Відбулася зустріч тренерського кола програми

51092662 1472533922884185 3241192405591916544 n

Тренерська зустріч програми «Демократична школа», що відбувалася 30-31 січня в Києві, мала розгалужений і серйозний порядок денний, хоч робочий план і помістився на одну сторінку.

Більше 60 тренерок і тренерів комунікували, дискутували, планували й аналізували події, що відбулися й відбудуться в програмі, щоб досягти максимальної ефективності й результативності. Предметом обговорення були здобутки та прорахунки Програми, усвідомлення власних результатів та слабких місць. Серед минулорічних досягнень програми назвали «вихід» в онлайн та інституційний розвиток: появу регіональних осередків, розширення партнерської мережі, зростання кількості напрямків діяльності та розширення компонентів. Проблемними питаннями тренерська команда вважає покращення комунікації й інформування про програму, налагодження зворотного зв’язку, роботу з мотивацією тренерів та учасників, розробку та вдосконалення внутрішніх процедур.

У перший день роботи обговорили підсумки проведення інформаційних семінарів у хабах та поради щодо їх подальшого проведення. Ознайомилися з комунікаційною стратегією програми, що спричинила активну дискусію на фоні особистих відкриттів. Крім того, тренер_ки обміркували філософію та завдання Програми в контексті майбутньої презентації її на базових тренінгах для шкільних команд. Підготували програми тренінгів, перші з яких почнуться вже через два дні. Ознайомилися з попередніми результатами розробки онлайнових модулів та курсів.

Важливою частиною зустрічі був моніторинг перебігу змін у школах третьої хвилі та «робота над помилками» й пропозиції з оптимізації процесу. Багато вдумливих і емоційних обговорень викликало планування і перепланування роботи зі школами наступного набору. Тренерська команда поглиблювала власне розуміння компетентностей для культури демократії, пропонувала нововведення та додаткові опції для шкільних і тренерських груп.

Отож, знову з нетерпінням та хвилюванням очікуємо знайомства та початку співпраці з новими школами. Знову сподіваємося на приємні відкриття та готуємося до наполегливої й системної роботи. Удачі нам всім!

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда