TEWC CoE 2 correct 

Вхід

E-mail *
Пароль *
Пам'ятати мене

З Днем Європи! Як його відзначити в умовах карантину?

Травень називають європейським місяцем. Сьогодні, 5 травня, Рада Європи в день свого заснування відзначає День Європи. Це свято покликане підкреслити загальноєвропейську єдність у різноманітті та підтвердити важливість спільних цінностей: права людини, парламентська демократія, верховенство права.

Як відомо, День Європи в Україні-2021 відзначається 15 травня, тож ще є час на розмову з учнями та ученицями про цю дату, європейські цінності й ідентичність.

♦ Зважаючи на карантинні обмеження, викликані пандемією, багато європейських інституцій пропонують традиційні дні відкритих дверей або святкові заходи в онлайн-режимі. Більшість із них доступні багатьма мовами (наприклад, Європейський парламент використовує всі 23 офіційні мови ЄС). Отож викладачі й викладачки іноземних мов можуть разом з учнівством знайти відповідні цікавинки: від віртуальних мандрівок інституціями до вікторин та конкурсів з прогнозування європейського майбутнього.

welcome little one ♦ Інші педагоги можуть скористатися посібником Ради Європи «Усі різні – усі рівні», який недавно перекладений українською мовою й опублікований у нашій бібліотеці.

Тут ви знайдете змістовний і доступний теоретичний матеріал про багатокультурну європейську спадщину, толерантність і недискримінацію, мультикультурну освіту й молодіжну роботу (рекомендуємо звернути увагу на розділи «Схід – Захід: пошуки нового балансу» (с. 17- 25) та «Зрозуміти відмінність та дискримінацію» (с. 27-39). Крім того, посібник містить  вправи, які легко адаптувати до потреб уроків та/чи позаурочних заходів до дня Європи. Наприклад,

  • Антоніо та Алі (с. 64-65)
  • Культур-словник (с. 68-70)
  • Лінія історії (с. 93-94)
  • Простежуємо різноманіття (с. 176-178) та ін.

♦ Для тих, хто надає перевагу традиційному використанню вже адаптованих розробок, існує наш універсальний і незамінний Тулбокс. Для прикладу пропонуємо декілька опублікованих вправ:

Дякуємо авторкам за розробки й нагадуємо, що користування Тулбоксом доступне всім зацікавленим освітянам.

З нетерпінням чекаємо на ваші повідомлення про відзначення Дня Європи в школах та пов’язані з ними рефлексії.

Більше новин... | Підписатися на новини...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter

logos foot new

Програма реалізується у співпраці з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив”, Всеукраїнським фондом “Крок за кроком” та Благодійним фондом "SaveEd" за підтримки Міністерства освіти і науки України та фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії


krok za krokom coi whitesavED logo white transparent

© 2024 Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», Європейський центр ім.Вергеланда